Van egy
hasznos tipped?

A társasjátékok nyomában

Hányan, de hányan elmondhatjuk azt magunkról, hogy a társasjátékok szerelmesei vagyunk! A baráti összejövetelek, családi ünnepek és egyéb jeles alkalmak nem múlhatnak el anélkül, hogy römiznénk, malmoznánk, gombfociznánk, vagy Ki nevet a végéneznénk. De mégis honnan ered játszás utáni sóvárgásunk, állandó versengési vágyunk és hatalmas Fortuna-szeretetünk?  

Keret A társasjátékok nyomában

Korai játékok

A történelem jelen álláspontja szerint már i.e. 3500-ban megjelent az első társas játék, a szenet. Hol másutt, mit Egyiptomban! Ezt követte az ostábla (i.e. 3000 körül), a már jól ismert Ki nevet a végén? (i.e. 500 körül), a go (200 körül), a Monopoly (1934), és nem utolsósorban a Rizikó (1957). Ezek kultúránkénti megújulásának és fejlődésének további állomásait lehetetlen lenne felsorolni, ezért meg sem próbálkozunk a feladattal.  

Ugrás az időben

Mára számos kategóriából válogathatunk, ha társas játékok után keresgélünk. A táblás modellek mellett találunk kártyajátékokat, stratégiai-, ismeretterjesztő- és ügyességi játékokat egyaránt. Ezek mellett űzhetünk különböző szabadtéri mérkőzéseket is (számháború, ipi-apacs, kötélhúzás, paintball, stb.), de dönthetünk az élő, meglehetősen impulzív szabadulós játékok mellett is, korosztálytól függetlenül.

Bármelyik is legyen a személyes kedvenc - egy türelemre tanító, több ezer darabos puzzle, a stratégiai gondolkodásmódot igénylő sakk, vagy a minden agytekervényt megmozgató memória, a játék webáruházak polcain biztosan rátalálunk a megfelelőre!

Weboldal címe: https://fakopancs.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI EGYÉB KIKAPCSOLÓDÁS TIPPEK

Profi műsorszervezés - garantált vidámság a céges vacsorákra, partikra

Profi műsorszervezés - garantált vidámság a céges vacsorákra, partikra

Szeretné, hogy a céges parti valódi élményt nyújtson a munkatársainak? Forduljon egy profi műsorirodához, válogasson a legfelkapottabb humoristák és az alkalomhoz legjobban illő stand up műsorok közt!

Gyerekműsor kicsiknek

Gyerekműsor kicsiknek

Óvodások, kisiskolások számára klassz élmény lehet egy gyerekkoncert, és nem feltétlenül kell rá horrorisztikus összegeket költeni. Szerencsére számos igényes gyerekműsor közül lehet választani.